Opdrachtgevers

Punkmedia

“Bas is het mooiste wat me op professioneel gebied de laatste jaren is overkomen, oké na de Canon 5D, eerlijk is eerlijk.” Henk-Jan Winkeldermaat - journalist, filmer en fotograaf
punkmedia.nl mijnmoment.com

Punkmedia is Henk-Jan Winkeldermaat, ervaren journalist, filmer en fotograaf en initiatiefnemer van Mijn Moment. Met meer dan duizend video’s in de afgelopen 10 jaar, weet Henk-Jan hoe een verhaal, evenement of gebeurtenis op een online publiek over te brengen. Voor Henk-Jan heb ik zijn Punkmedia en Mijn Moment websites ontworpen en ontwikkeld.

Doelstelling

Henk-Jan wilde zijn Punkmedia blog op Typepad gaan professionaliseren en gaan opzetten als self-hosted website om zo helemaal naar eigen wens te gaan in te vullen. De nieuwe website moest meer ruimte krijgen voor zijn werk als journalist, filmer en fotograaf. Zijn foto’s en video’s moeten zo groot mogelijk gepresenteerd kunnen worden, aangevuld met dagelijkse blogs. Naast Punkmedia vraagt Henk-Jan zijn netwerk hun meest dierbare, belangrijkste, mooiste, meest aangrijpende of karakteristieke moment van het afgelopen jaar vast te leggen op Mijn Moment. Vaak zijn deze mensen ooit gefotografeerd door Henk-Jan en dus moet de Mijn Moment website een duidelijke link hebben met Punkmedia.

Werkwijze

Als eerst heb ik de nieuwe Punkmedia website ontworpen en ontwikkeld waarbij foto en video maximaal de ruimte hebben gekregen. De Mijn Moment website is later ontwikkeld en is gebaseerd op de zelfde layout als van Punkmedia. De websites van Punkmedia en Mijn Moment worden veel mobiel bekeken en dus zijn de websites ‘mobile first’ ontworpen. Beide websites worden volledig door Henk-Jan zelf onderhouden in een gebruiksvriendelijk CMS.

In het kort
  • CMS
  • frontend development
  • mobile first
  • UX/UI design