Opdrachtgevers

Portretnet

“Visueel sterk, verrassend en zeer professioneel zijn kernwaarden waarin we ons herkennen. Korte lijnen en snelle service maken Bas voor ons de ideale partner.” Mark van Geersaem - programmamaker
portretnet.nl

Programmamakers Rik Dalhuisen en Mark van Geersaem slaan na jarenlange ervaring in de landelijke media en de zakelijke markt in 2010 de handen ineen met de oprichting van Portretnet. Mediaproductiebedrijf Portretnet is inmiddels uitgegroeid tot een constante, betrouwbare en creatieve partner voor hoogwaardige videoproducties. Voor Portretnet heb ik een volledig nieuwe website ontworpen en ontwikkeld waarbij het werk en de mensen achter Portretnet centraal staan.

Doelstelling

Portretnet is sinds de oprichting erg gegroeid en de oude website paste niet meer bij het Portretnet anno nu. Het was dus belangrijk om te laten zien welke mooie projecten Portretnet inmiddels gedaan heeft en welke expertises ze in huis hebben. De nieuwe website moet bij binnenkomst meteen de mogelijkheid bieden om een aantal belangrijke projecten uit te kunnen lichten met fullscreen video. Daarnaast is het team achter Portretnet erg gegroeid en moeten alle mensen een plek krijgen op de nieuwe website. En dat alles in het nederlands en engels waarbij de 2-talige content goed te onderhouden moet zijn via een gebruiksvriendelijk CMS.

Werkwijze

In mijn ontwerp voor de nieuwe Portretnet website heb ik veel gebruik gemaakt van video om te laten zien wat ze kunnen. Portretnet werkt voor merken als Bavaria, Singapore Airlines, Zeeman en Rabobank en dit kunnen ze o.a. op de nieuwe homepage met fullscreen video uitlichten. De website is uiteindelijk tweetalig ontwikkeld en kan Portretnet alle content zelf onderhouden via een nieuw CMS.

In het kort
  • CMS
  • frontend development
  • fullscreen video
  • meertalig
  • UX/UI design
  • WordPress