Opdrachtgevers

NRC Live

“Bas is snel en kundig, denkt in oplossingen en is helder in zijn communicatie.” Arine van Heeswijk - Pionier @ NRC Live
nrclive.nl

NRC Live programmeert exclusieve bijeenkomsten voor professionals die openstaan voor nieuwe inzichten en die samen willen zoeken naar antwoorden. NRC Live biedt een onafhankelijk podium voor professionals. Voor NRC Live heb ik de bestaande website overgenomen en volledig opnieuw ontworpen en ontwikkeld waarbij gebruiksgemak en een betere conversie uitgangspunten waren.

Doelstelling

NRC wilde het aantal verschillende bijeenkomsten op NRC Live gaan uitbreiden en meteen deze gelegenheid gebruiken om de gehele website te optimaliseren. Het beheer van de website moest gebruiksvriendelijker en voor de gebruiker moest het makkelijk zijn om tickets te bestellen en gerelateerde content rondom een bijeenkomst te vinden. NRC zocht hiervoor een nieuwe partij die de website technisch over moest gaan nemen en deze door kon ontwikkelen.

Werkwijze

Na een aantal brainstorm sessies bleek al snel dat de bestaande NRC Live website een grote update nodig had dan eerder gedacht. Ik heb een volledig nieuwe website ontworpen waarbij de bijeenkomsten en alle gerelateerde content rondom een bijeenkomst, op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier gepresenteerd worden. De website is volledig opnieuw ontwikkeld om o.a. het onderhoud in het CMS te optimaliseren en gebruiksvriendelijker te maken.

In het kort
  • CMS
  • frontend development
  • UX/UI design
  • WordPress